Tragedi raya aidiladha 07.11.11

Salam , Along nak cerita time 07.11.11 . Ada cerita sedeyh ada yang gembira. tapi cerita pasal gembira dulu la keyh?

Ok mule- petang dalam pukol 2 petang, kua rumah nak hantar adik along , si angah hantar balik hostel dia kat batu pahat . Dalam pukl 5 petang singgal makan kat batu pahat. .happy la semua nak pergi makan MEE RACUN memang terbaik la sedap. Yang kita orang makan MEE RACUN TULANG GEAR BOX . Harga MEE RACUN :-

MEE RACUN BIASA : RM 5
MEE RACUN TULANG : RM 8

tengok gambar bawah ni gambar mee racun bersama si angah .




Sedap tak tengok ? hehe . Bungkus 3 kami bawak balik , bayar-2 semua sekali air rm 64 . Lepas bayar kitorang gerak nak teruskan hantar si angah . Tapi, tertinggal yang bungkus. So , pusing balik amek . haha memang kami ceriaa bestt dpt makan . da ar name pelik . Siap try makan sikit , pastu dok diam cakap nan kazen n family "ok le makan tak mati" haha. oke along nak cite sedeyh plak.





Dalam Pukol 6 petang , dalam perjalanan nak hantar si angah . Ada ambulance laju je bawak . So paham-2 la kalu ambulance lalu , conferm-2 ramai nak follow belakang laju la katakan, tp lepas ambulance depan ada kereta warna merah keluar tiba-2 pastu belah , so kereta yang nmpk kereta merah tu break secara mengejut (kereta warna putih). Pastu kereta belakang (kereta silver) kereta putih tu break gak tp kena gak bontot kereta warna putih tu . Time tu kazen along bawak , Ayah duduk belakang je sebab kazen dok area batu pahat. Kami dok KL x taw jalan sgt. so kereta kami da break da. klu tak langga pown tak kuat along rasa. sikit je. tp di sebab kan kereta Silver tu langga kereta putih knfem tekanan langga tu akan membuat kereta Silver tu ke berlakang. so bertambah kuat kereta kami (kereta purple) langgar kereta silver tu .

Yang along takut semua ok , Adik along si alya satu-2nya adik perempuan duduk di sebelah pemandu dengan along . Tapi , along pakai tali pinggang keselamatan , si alya x pakai . so dia terhantuk la kat depan , tengok cermin retak . tapi dia kate terkene depan kereta tu jew. tengok die diam je , pucat muka sebab terkejut kowt. tak darah pown .

Lepas langga ramai la orang tarik kereta datang nak promote bengkel downg. sampai ada yang gaduh nak rebot kastemer . tapi kami tetap x mek downg . kereta kami boleh start lagi . so bincang nan kereta-2 lain wat report sendiri . Da ar semalam balik KL dengan kereta kemek camtu nasib baek kereta x prob otw lek kl tu. tapi kami kne saman la sebab langgar belakang orang en. Da rule siapa langga ttp salah kne ar saman rm300 mintak rayuan dpt rm180 .

Tengok gambar-2 Excident dan adeq kesayangan along si alya :-













Sekarang kereta ayah da hantar kt eon Proton Claim insurance


Ni Lah cerita along satu hari macam-2 jadi




1 comment:

syuesyada said... Reply To This Comment

sebijik sama kan? huhu
sebaek kitorang sume pakai tali pinggang.kalo x... huhuhu

Post a Comment

Salam.
Meh le comment sikit.