Buat sendiri software computer bercakap ?

SALAM

Salam , saya ah long Ingin share korang satu permainan untuk hilang bosan anda. buat computer anda boleh bercakap. Selamat mencuba.

Cara Buat Komputer Anda Bercakap Apa Yang Anda Taip

1-klik start

2-klik notepad

3-copy coding di bawah

Dim message, sapi
message=InputBox("What do you want me to say?","Speak to Me")
Set sapi=CreateObject("sapi.spvoic
e")
sapi.Speak message

5-paste dalam notepad

6-save as speak.vbs

7-klik speak.vbs tuh

8-masukkan ape yg korang nak suruh lappy/pc korang cakap termasuk yg mencarut pon boley tapi dalam bahasa inggeris dan penuh ye kalau singkatan mende nih tak paham..

9-selamat mencubaa


note~bende ni 100% selamat.x berbahya unk computer korang.main bende ni bila korang bosan.bg respon bile dah try hehe..seronok main time boring







4 comments:

fuuyooh said... Reply To This Comment

boleh try ni.. :)

AJ_IRA said... Reply To This Comment

dah try..yg mcm WTF ajar kat forum #44

Ah Long said... Reply To This Comment

yaya , WTF yang ajar . abang kongsi sini ;)

wanie said... Reply To This Comment

kooll

http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/aku-seorang-yang-memalukan.html

Post a Comment

Salam.
Meh le comment sikit.