Toturial : download dan mengunakan xiuxiu







Salam all , Along nak ajar korang macam mana nak gunakan dan download xiuxiu , tp simple je la along ajar . tak tahu boleh add fb along dan tnye along sedia membantu hehe.

Tekan gambar di atas untuk download xiuxiu. :)



da tekan gambar tu download yang warna hijau.



Da download ? meyh along ajar sikit-2 nak guna , sebab soft ni memang bahasa cine kowt.

1)Tekan macam gambar bawah ni tok upload gambar kowng


2)Kat gambar bawah ni tok masok kan effect macam bokeh ke snow effect ke. korang nampak lomo x kat belah kanan 2 ? deret-2 tu semua tok letak effect :D



3)gambar bawah ni pulak ada icon mata la baju la kening la. ha tu tok ejas bende-2 tu la tok korang lentik kan bulu mata boleh . warnakan mata boleh , merahkan pipi pown bole ;D




4)Gambar bawah ni pulak tok korang letak gambar gerak dan icon yang comel-2 . korang le belek-2 la bnyk taw. tp klu da gne icon gerak kne save format GIF la lepas da siap t ;D




5)Ni pulak macam tulisan yang da siap ada la , ada ayat jiwang-2 juga kalu korang cari kt area-2 sini . hehe.



6)Sini korang boleh tulis text kowng sendiri



7)Kat area ni pulak korang boleh pilih macam-2 frame lawa-2 plak haha.





8)section ni plak untuk gambar bergerak , macam gambar korang ada mercun la, love-2 la. tp klu save kne format GIF la


9)Ha ni along suka korang le pilih gambar yang comel2 contoh baby , pastu dia akan suro korang kerat gambar kepale, t jdi ar kepale baby 2 gambar kepale kowng haha



10)Dah siap ni pulak untuk save, kalau gambar gerak jangan lupa save format GIF.



Harap korang paham la ye. x paham add fb tnye along hehe.






9 comments:

cik p-naz said... Reply To This Comment

thanks , tuk tutorial ni eyh ! suka sgt2xxx !! haha

Ah Long said... Reply To This Comment

Welcome Cik P-Naz :) ala sharing is caring ;D

Ebell Lee Syasya said... Reply To This Comment

ehek2.....tumpang donlod XD

cikyanxyanx said... Reply To This Comment

macam susah je , huhu tp menarikk

Ah Long said... Reply To This Comment

mari-2 di alu2kan ;D

ahowk orang islam said... Reply To This Comment

haha.. cuba request kat memana forum soft pc untuk traanslet.. xpun google.. kekadang orang suka guna diaorang translet..

Ah Long said... Reply To This Comment

hehe betol2 ~ tp leceh skit le ~ google translte best :D mudah kan? :D

Leen a.k.a Linda said... Reply To This Comment

Ah Long : da try wt. nape ade bnde lain jgk koar er? da install da. tp de bnde lain jgk koar. i've pm u kt ur fb ok. reply asap ok.)

Ah Long said... Reply To This Comment

Leen amek install warne hijo kew?
ok im jew ;D

Post a Comment

Salam.
Meh le comment sikit.